"BEN YARIN ONU YAPACAĞIM" DEME. "ALLAH DİLERSE(İNŞALLAH) YAPACAĞIM" DE
"BEN YARIN ONU YAPACAĞIM" DEME. "ALLAH DİLERSE(İNŞALLAH) YAPACAĞIM" DE. UNUTTUĞUN VAKİT ALLAH' I AN VE
"UMARIM RABB' İM BENİ, DOĞRUYA DAHA YAKIN OLANA ERİŞTİRİR." DE:
18. Kehf Sûresi (23-24.) Âyet-i Kerîmeler(297. Sayfa):
"23. Hiçbir şey için, Allah’ın dilemesi dışında: «Ben yarın onu yapacağım deme»"
24. Ancak Allah dilerse (yapacağım de). Ve unuttuğun vakit Allah’ı an ve «Umarım Rabbim beni, doğruya daha yakın olana eriştirir.» de. Elbette Allah’ın dilemesi olmadan hiçbir şey olmaz. İnananlar için bu bir yaşam tarzıdır. Zira yaşamımızda, yarın ne olacağını bilmemiz mümkün değildir. Her şey olabilir. Bu nedenle, inanan kimseler, "Allah dilerse”/ “inşallah" sözü ile birlikte yapacaklarını söylemeye özen göstermelidirler. Diğer taraftan, bir şeyi yaparım, ederim diyen kimse, kibirli kimselerden olduğu görüntüsünü verirler ki, kibirlenmek de Mü'min'lere yakışmaz. Zira Allah:
"ALLAH KİBİRLENEN VE ÖVÜNEN KİMSEYİ SEVMEZ: 4. Nisâ Sûresi 36. Âyet- i Kerîme(85. Sayfa)" "36. Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Sonra anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, akraba olan komşulara, yakın komşulara, yanında bulunan arkadaşa, yolda kalanlara, sahip olduğunuz kölelere iyilik edin. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez." Saygılarımla. 22.08.2023 10:17
ÖNEMLİ NOT: NOT(1): KİTABIMIN FORMATI GEREĞİ: 1- EZBERLEMEMİZ GEREKEN ÂYET' LERİ KISACA BAŞLANGIÇ CÜMLESİNE KIRMIZI FONTLA; 2- ALTINA SÛRE NUMARASI, SÛRE ADI, ÂYET NUMARASI, HANGİ SAYFADA OLDUĞUNU MAVİ FONTLA; 3- ÂYET MEÂLİNİ SİYAH FONTLA YAZMAKTAYIM.
BU FORMAT, TEKRAR ETMELERİ BARINDIRSA DA, OKUMADA GERİ DÖNMELERİ ÖNLEME AÇISINDAN ZAMAN KAZANDIRACAĞI İÇİN, FAYDALI OLACAKTIR KANAATİNDEYİM. NOT(2): KİTAPTAN DAHA FAZLA OKUYUCUYA ULAŞABİLECEĞİM İÇİN, SİTEMDE(www.koseyazilarinayorumlar.com), TÜM AÇIKLAMALI ÂYET’ LERİ SUNMAKTAYIM, İNŞALLAH!