SEN BİR UYARICIDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLSİN SEN BİR UYARICIDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLSİN:
HER KAVİM İÇİN BİR HİDAYETÇİ VARDIR: 13. Ra’ d Sûresi 7. Âyet- i Kerîme(251. Sayfa): “7. O kâfirler: "Rabbinden ona bir mucize indirilmeli değil miydi?" derler. Sen bir uyarıcıdan başka bir şey değilsin ve her kavim için bir hidayetçi vardır.” Allah, Peygamber’ i Hazreti Muhammed’ e,
“…Sen bir uyarıcıdan başka bir şey değilsin…” diye hitabetmişse, Hazreti Muhammed bu hitabın ötesine, hiçbir şekilde geçemez. Kendisini uyarıcı olarak kabul edip; insanları uyarmak suretiyle, Allah’ ın verdiği Peygamberlik görevini yerine getirir.
Âyet’ lerinde Allah, Peygamber’ ine, dine davet için, ancak
“Uyar” demiştir.
“Tebliğ et” demiştir.
“Öğüt ver” demiştir. Bunun ötesine Peygamber’ in geçmesi de söz konusu asla olamaz. Bugünlere geldiğimizde, birçok fetvalar ortalıkta dolaşmakta, bu fetvalarda, Peygamber’ lere verilmeyen görevlerin, insanlarca yerine getirilmeye çalışıldığını görmemiz, İlâhi emrin ötesine geçmek gibi olduğunu bu kimselere, kim bildirecektir? “Haddini biliniz” demek suretiyle görevi kim üstlenecektir? Bunun cevaplarının ilgili mercilerde olduğu kesindir. Bize beklemek, sınırı aşanların uyarıldığını görmek düşer.
Haddi aşmadan her Mü’ min’ e düşen görev,
“emr- i bil ma’ ruf ve nehy- i anil münker” dir. Bu her Müslüman’ ın, “KURTULUŞA ERMELERİ” için, diğer Müslümanları uyarmak, üzerlerine düşen bir görevdir. İnsanlar arasında ben kurtuluşa ermeyeceğim diyen bir kimse bulunabilir mi? Elbette böyle bir düşünce, Müslüman gibi yaşama düşüncesine/ arzusuna/ görevine aykırı olur. Her Mü’ min kişi kurtuluşa ermek ister. Hak yoldan ayrılmadan yaşamak ister. Zira Allah’ ın kurtuluşa ermemizin yollarını belirttiği şu Âyet’ te:
KURTULUŞA ERENLER:
-HAYRA ÇAĞIRANLAR,
-İYİLİĞİ EMREDENLER;
-KÖTÜLÜKTEN MEN EDENLERDİR: 3. Âl- i İmran Sûresi 104. Âyet- i Kerîme(64. Sayfa): "104. İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa eren onlardır." demek suretiyle, kurtuluşa erenlerin, “emr- i bil ma’ ruf ve nehy- i anil münker” üzere hayatını devam ettiren ve hayra çağıran kimseler olduğunu bildirmektedir.
Allah’ ın, bu Âyet’ inde, hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men edenler olarak bildirdiği kimselerden olmak dileklerimle.
Saygılarımla. 27.09.2022 12:07
ÖNEMLİ NOT:
1-) KİTABIMIN FORMATI GEREĞİ:
1- EZBERLEMEMİZ GEREKEN ÂYET' LERİ KISACA BAŞLANGIÇ CÜMLESİNE KIRMIZI FONTLA;
2- ALTINA SÛRE NUMARASI, SÛRE ADI, ÂYET NUMARASI, HANGİ SAYFADA OLDUĞUNU MAVİ FONTLA;
3- ÂYET MEÂLİNİ SİYAH FONTLA YAZMAKTAYIM.
BU FORMAT, TEKRAR ETMELERİ BARINDIRSA DA, OKUMADA GERİ DÖNMELERİ ÖNLEME AÇISINDAN ZAMAN KAZANDIRACAĞI İÇİN, FAYDALI OLACAKTIR KANAATİNDEYİM.
2-) KİTAPTAN DAHA FAZLA OKUYUCUYA ULAŞABİLECEĞİM İÇİN, SİTEMDE(www.koseyazilarinayorumlar.com), TÜM AÇIKLAMALI ÂYET’ LERİ SUNMAKTAYIM, İNŞALLAH!