KREDİ KARTI SAHİPLERİNE!
BANKA YETKİLİLERİNE!
BANKA DENETLEME VE DÜZENLEME KURULU(BDDK)' YA!
DUYURU!
TAVSİYE!
ÖNERİ!
TEMENNİ!
Sizler, mantık ölçülerinizle, ne derseniz deyiniz!
Sayın Kart Sahipleri,
Bankalar, elinizde bulunan "BANKA KARTLARI" ve "KREDİ KARTLARI" na hiçbir isim altında “YILLIK KART AİDATI” alamazlar. Bu hüküm, 5464 Sayılı Yasa’ nın, "SÖZLEŞME" başlığını taşıyan 24. maddesinin âmir hükmüne dayanmaktadır.
Sözleşmeden bir nüsha vermediklerinden (genellikle vermemektedirler), hiçbir bahane(aylık şu kadar harcama yaparsanız aidatı sileriz, v.s. gibi) ileri sürme hakları da, kanunen bulunmamaktadır.
Bankalar, kanunsuz olduğu halde aidatları ekstrelerinize borç kaydediyorlar, sonra, “gidin hakkınızı hakem heyetlerinde arayın” demeye getiriyorlar. Bu yapılan kanuna aykırı hareket, o kadar kanunsuz ve tüm bankaların yetkililerinin suçlanmasına sebeptir ki, savcılıkların re’ sen(doğrudan doğruya) takibata geçerek ve millet adına
(“Savcı” ismi, eski tâbirle “Müdde- i Umûmi”("Kamunun Haklarının İddia Edeni"/ “Milletin Haklarını Koruyan” dir.)
mânevi tazminatları da dahil olmak üzere, bankaların mahkûm edilmesini gerektiren büyük suç olarak sayacakları günlerin, en yakın zamanda gündeme gelmesini, temenni etmekteyiz.
İleri yaşlarda birçok kimseler de dahil olmak üzere, hakem heyetleri önünde günlerce gidip gelerek ömür tüketmektedirler. Bu insanların haklarını, yasaya aykırı olarak gasp ederek, onları hakem heyeti yollarında uğraştıran insanların,
(Bunlar, bankaların imza sahibi tüm yetkilileridir. Bunlar, bu kanunsuzluğa göz yuman tüm adalet mekanizması yetkilileridir. Kanun mevcutken, “gidin hakkınızı hakem heyetlerinde, sürünerek arayın” demek, Allah(c.c.) adaletine sığmaz. Bunun hesabını Allah(c.c.) mutlaka soracaktır. Tüm yetkililere duyurulur. Zira biz bilmiyorduk, bu kadar kul hakkına girdiğini diyemezler. İşte! Duyuruyoruz! Allah(c.c.) “Kul hakkı ile gelmeyiniz” diyor, Âyet- i Kerîmesinde. Aklınızı başınıza alınız!)
kul haklarından haberleri yok mudur? Bırakalım kul hakkını ileri sürmeyi,
(zira bazı kimseler “kul hakkı” na inanmayabilirler)
yaptıkları bu usulsüzlük, insanî düşünceye de, yasalara da ters düşmektedir. Bu kanunlara aykırı yanlış uygulamayı yapanların, insanî duyguları körelmiş midir? Yaşadıklarımıza bakarsanız, cevabı kendiniz de verebilirsiniz.
Sayın kart sahipleri!
Bankaların e- mail adreslerine yazınız. Tüm aidatlarınızı geri alınız. Kanunsuz olduğunu bildikleri için, hesabınıza alacak kaydedip geri ödeyeceklerdir. Almadığınız aidatlar Türkiye genelinde yüzlerce milyon TL.(eski para ile yüzlerce trilyon TL.) dolaylarında olması gerekir. Gerçek rakam, BDDK(Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu) tarafından kamuoyuna açıklanabilir.
Hakem heyetinden geri aldığım aidatlar kredi kartıma alacak kaydedildikten sonra, ertesi ayın ekstresinde tekrar aynı miktar, yıllık aidat kesintisi yapılmış, hesabıma borç kaydedilmiştir. Bu aidatları da geri aldım.
Üçüncü sefer yüklediler, yine geri aldım.
Vazgeçmeyeceğim. İcap ederse savcılıklara “kanunsuz aidat alımı” hakkında dilekçe ile müracaattan çekinmeyeceğim. Sizler de çekinmeden müracaatlarınızı yapınız ve hakkınız olan kanunsuz kesintileri geri alınız.
Güldüğünüzü duyar gibiyim. Evet! Gerçekten komedi. Ama memleketimin gerçeği budur. Elden gelen mücadele etmektir. Millet adına mücadele edecek yetkililerin, bu tür kanunsuzluklara el koyacakları günler gelecektir, temennisinde ve beklentisindeyiz. Bu beklentimizin gerçekleşmesi durumunda, hakem heyetleri önündeki kuyrukların büyük ölçüde azalmaları söz konusu olabilecektir.
Tekrar ediyorum. Aidat alımı ısrarında bankaların bu kadar direnmelerinin/ durmadan borç kaydetmelerinin altında yatan rakamlar, öyle sanıldığı kadar/ “aman canım sende, boş ver” diyecek kadar küçük rakamlar değildir. BDDK (Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu)’ nun kayıtlarında, bankaların haksız olarak aldıkları aidatların/ kanunlara aykırı olarak aldıkları “tüm işlem masrafları” nın dökümleri, zannederim bulunabilecektir. Eski rakamlarla trilyonlarca lira, yeni rakamlarla milyonlarla TL. bankaların kasalarında kalmaktadır.
Hakem heyetlerine başvurunuz!
Kesinlikle 5464 Sayılı “Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası” nın “Sözleşme” başlığını taşıyan, 24. Maddesi gereğince, yasaya aykırı olarak kesilen aidatlarınızı, geri alınız.
Lütfen boş vermeyiniz!
Temennimiz odur ki, savcılıkların re’ sen(doğrudan doğruya) tâkibata geçerek, bu kesintileri yapan bankalara, mevzuat çerçevesinde, ağır cezalar kesmeleri; ya da yetkili banka denetleme kurullarının, bankalara ihtar ile, bu kanunsuzluğa el atarak, kanunsuz kesintilerin yapılmaması için bankaların kanunlara uymalarının sağlanmasıdır.
Saygılarımla… 12.03.2016 23:56
ETİKETLER: Banka Kartları, Kredi Kartları, Banka Kartlarından Yıllık Aidat Kesintileri, Kredi Kartlarından Yıllık Aidat Kesintileri, 5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Kanun, 5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yasa, Kul Hakkı, İnsanlık Suçu, Kanunlara/ Yasalara Aykırı Banka Kartları Kesintileri, Kanunlara/ Yasalara Aykırı Kredi Kartları Kesintileri