Gönderen Konu: 11.Hûd/114-GÜNDÜZÜN HER İKİ TARAFINDA VE GECENİN SAÇAKLARINDA NAMAZ KIL  (Okunma sayısı 5490 defa)

is

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • İleti: 473
"GÜNDÜZÜN HER İKİ TARAFINDA VE GECENİN GÜNDÜZE YAKIN OLAN SAATLERİNDE NAMAZ KIL"

           GÜNDÜZÜN HER İKİ TARAFINDA VE GECENİN GÜNDÜZE YAKIN OLAN SAATLERİNDE NAMAZ KIL:
           11. Hûd Sûresi 114. Âyet-i Kerîme(235. Sayfa):
           "114. Gündüzün her iki tarafında ve gecenin saçaklarında (gündüze yakın olan saatlerinde) namaz kıl! Muhakkak ki, iyilik kötülükleri giderir. Bu ise, düşünebilenlere bir öğüttür."

           Bu Âyet'de gündüzün her iki tarafında kılınan namazlar, "kuşluk namazı"(Peygamber'imizin "Kuşluk Namazları"nı devamlı kıldığı nakledilmektedir) ve "öğle namazı" ile "akşam namazı" ve gecenin gündüze yakın olan namazı ile de "sabah namazı" nın kılınmaları bildirilmiştir. En doğruyu bilen Allah'tır.

           Bu bildirilen namazlar 1400 yıldır kılınan namazlar olup; bunların vakitleri hakkında bir çok âlimler, bu namazların kılınması için fetva vermişlerdir ki, bu günlere gelindiğinde kıldığımız 5 vakit namazın tüm İslâm Âlemi'nde kılınmaları söz konusu olmuştur.

           Namaz vakitleri üzerine, bu ve bunun gibi bir çok Âyet-i Kerîme bulunmaktadır. Bu vakitlerin ötesinde bir vakit ilâvesi/ çıkarılmasının söz konusu olmaması gerekir. Enâniyetler, bu Âyet'lerin üzerinde olamaz.

           Bilindiği üzere, vakitlerin çokluğundan/ ya da namaz vakitlerinin azaltılmasından bahsedebilen din âlimleri(!) çıkabilmektedir. Bu Âyet'ler çerçevesinde, nasıl vakitlerin çokluğundan bahsedilebilir. Âyet'ler ortada iken bu vakitlere itiraz edilmesinin haklı bir mantığı olabilir mi? Zira "NAMAZ KIL" diyen Allah'tır.

           Namaz, Allah'ın, yeryüzünde tüm insanlığa verdiği nimetler karşılığında yaratılmışlardan istediği bir hak'tır. Bu insanlar üzerine bir borç olarak, Kur'ân-ı Kerîm vasıtasıyla bildirilmiştir. Bu nimetlerin karşılığının tarafımızca ödenmesi gerekmez mi?

           Saygılarımla. 04.08.2021 10:01

ÖNEMLİ NOT:

1-) KİTABIMIN FORMATI GEREĞİ:


           1- EZBERLEMEMİZ GEREKEN ÂYETLERİ KISACA BAŞLANGIÇ CÜMLESİNE KIRMIZI FONTLA;
           2- ALTINA SÛRE NUMARASI, SÛRE ADI, ÂYET NUMARASI, HANGİ SAYFADA OLDUĞUNU MAVİ FONTLA;
           3- ÂYET MEÂLİNİ SİYAH FONTLA YAZMAKTAYIM.

           BU FORMAT, TEKRAR ETMELERİ BARINDIRSA DA, OKUMADA GERİ DÖNMELERİ ÖNLEME AÇISINDAN ZAMAN KAZANDIRACAĞI İÇİN, FAYDALI OLACAKTIR KANAATİNDEYİM.

2-) KİTAPTAN DAHA FAZLA OKUYUCUYA ULAŞABİLECEĞİM İÇİN, SİTEMDE, TÜM AÇIKLAMALI ÂYETLERİ SUNMAKTAYIM, İNŞALLAH!

« Son Düzenleme: Ekim 28, 2023, 12:17:34 ÖS Gönderen: is »