MÜSLÜMAN NASIL YAŞAMALIDIR? ALLAH' IN GÖRDÜĞÜ KİMSELER:
-SABREDENLER,
-DOĞRULUKTAN ŞAŞMAYANLAR,
-ELPENÇE DİVAN DURANLAR,
-NAFAKA VERENLER VE
-SEHER VAKİTLERİNDE O İSTİĞFAR EDİP YALVARANLAR' DIR:
3. Âl- i İmran Sûresi 17. Âyet- i Kerîme(53. Sayfa):
"17. O sabredenleri, o doğruluktan şaşmayanları, o elpençe divan duranları, o nafaka verenleri ve seher vakitlerinde o istiğfar edip yalvaranları (görür)." İslâm’ ın şartlarını ve İmanın şartlarını bilmekle, “Müslüman oldum” denilemez. Bu Âyet’ i Kerîme’ de, Allah’ ın gördüğü kimselerin(buna, Allah’ ın değer verdiği kimseler de diyebiliriz.) târifi verilmekle, bu yapıda kimselerin Müslüman olduğuna hükmedilebilir. Bu Âyet
“Allah’ ın gördüğü kimseler”i:
-Sabretmeleriyle;
-Dürüstlükleriyle;
-Allah’ a olan saygılarıyla;
-Çevresine dokunan yardımlarıyla;
-Yaptıkları ibadetlerle değerlendirmektedir. Şu soru ve Âyet akla gelmektedir:
«Rabbim size ne kıymet verir duanız olmasa? RABB’ İM SİZE NE KIYMET VERİR DUANIZ OLMASA: 25. Furkan Sûresi 77. Âyet- i Kerîme(367. Sayfa): "77. (Resulüm!) De ki: «Rabbim size ne kıymet verir duanız olmasa? (Ey inkârcılar! Size bildirdiklerini) kesinkes yalan saydınız; o halde azab yakanızı bırakmayacaktır!" Bir kimse kendisini bu Âyet’ in hükmü ile yoklayabilmeli; Allah’ ın beni görmesi için:
“Bu sayılan özelliklere sahip miyim” diyebilmesi gerekir. Cevabı “evet” ise,
“Allah’ ın Kitabı Kur’ An’ ın hükümlerine uygun yaşıyorum” diyebilir. Aksi takdirde,
“Ben nasıl bir Müslüman’ ım”, sorusu ile birlikte:
“Allah’ ın bildirdiği ve insan yapısında olması gereken bu özelliklere sahip olmadıktan sonra ben Müslüman olduğumu nasıl iddia edebilirim” noktasına gelerek; yaşantısını düzenlemesi en doğru yoldur.
Bu Âyet’ te de belirtildiği üzere, Âyet’ lerin tamamının yol gösterici özelliklerini görmemiz dileklerimle.
Saygılarımla. 05.102021 12:41
ÖNEMLİ NOT:
1-) KİTABIMIN FORMATI GEREĞİ: 1- EZBERLEMEMİZ GEREKEN ÂYET' LERİ KISACA BAŞLANGIÇ CÜMLESİNE KIRMIZI FONTLA; 2- ALTINA SÛRE NUMARASI, SÛRE ADI, ÂYET NUMARASI, HANGİ SAYFADA OLDUĞUNU MAVİ FONTLA; 3- ÂYET MEÂLİNİ SİYAH FONTLA YAZMAKTAYIM. BU FORMAT, TEKRAR ETMELERİ BARINDIRSA DA, OKUMADA GERİ DÖNMELERİ ÖNLEME AÇISINDAN ZAMAN KAZANDIRACAĞI İÇİN, FAYDALI OLACAKTIR KANAATİNDEYİM.
2-) KİTAPTAN DAHA FAZLA OKUYUCUYA ULAŞABİLECEĞİM İÇİN, SİTEMDE(www.koseyazilarinayorumlar.com), TÜM AÇIKLAMALI ÂYET’ LERİ SUNMAKTAYIM, İNŞALLAH!