Gönderen Konu: 17.İsrâ/55-60- DAVUT’A DA ZEBUR’U VERDİK İSRÂ GECESİ PEYGAMBER'E GÖSTERİLEN TEM.  (Okunma sayısı 6529 defa)

is

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • İleti: 472
DAVUT’A DA ZEBUR’U VERDİK
İSRÂ GECESİ PEYGAMBER'E AÇIKÇA GÖSTERİLEN TEMÂŞÂ
KUR'AN'DA LÂNET EDİLEN AĞAÇ


           DAVUT’A DA ZEBUR’U VERDİK:
           17. İsrâ Sûresi 55. Âyet-i Kerîme(288. Sayfa):
           “55. Rabbin göklerde ve yerde olan kimselerin hepsini en iyi bilendir. Andolsun ki biz, peygamberlerin kimini kimine üstün kıldık. Davud'a da Zebur'u verdik.”


           Dört büyük Kutsal Kitap Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an'dır. Zebur Tevrat'tan sonra, İsrailoğullarına Tevrat'ın tamamlanması için gönderilmiştir. Davut Aleyhisselâm İsrailoğulları'na gönderilmiş bir Peygamber'dir.

***

           İSRÂ GECESİ PEYGAMBER' E AÇIKÇA GÖSTERİLEN TEMÂŞÂ:

           KUR' AN' DA LÂNET EDİLEN AĞAÇ:

           17. İsrâ Sûresi 60. Âyet- i Kerîme(289. Sayfa):
           “60. Vaktiyle sana şöyle vahyettiğimizi hatırla: "Şüphesiz Rabbin insanları kuşatmıştır." (İsrâ gecesi) sana açıkça gösterdiğimiz o temâşâyı ve Kur'ân'da lanet edilen ağacı da, yalnız insanlara bir imtihan için yapmışızdır. Biz onları, korkutuyoruz, fakat bu onlara ancak büyük bir taşkınlıktan başka bir sonuç vermiyor.”

           İSRÂ: Mi' râc' a çıkarılacağı o gecede, Hazreti Muhammed' in, Mekke' deki, Mescid- i Haram' dan, Kudüs' teki, Mescid' i Aksâ' ya götürülmesidir.

           Allah Peygamberi Muhammed’ e, İsra gecesinde "açıkça gösterdiği o temâşâyı" bildiriyor ki, o güzellikleri yalnız Peygamberi’ ne has kıldığı anlaşılsın. Buradan Sidret- ül Münteha' da, Cebrâil Aleyhisselâm' ın:

           "Ben buradan ileri geçemem yanarım" diye ifade ettiği üzere, Sidre' tül Münteha' nın ötesine geçememesini de bu Âyet- i Kerîme açıklamaktadır. Sidret' ül Münteha' nın ötesinde, sadece Peygamber' imizin bulunduğu bu Âyet’ den anlaşılmaktadır. 

           Peygamber’ imizin “Mirac' a rüyasında gitti” denilmesini anlamak mümkün değildir. Böyle bir söz, bu Âyet' e ters düşmekten başka bir şey ifade etmez. Zira:

           Âyet’ te belirtildiği üzere, "...(İsrâ gecesi) sana açıkça gösterdiğimiz o temâşâyı..." sözleriyle, temâşâ ettirilen bir güzellik var. Bunu Allah söylediğine göre, Muhammed Aleyhisselâm rüyasında Mi' râc' a gitti denilerek, Mi’rac’ ın inkârı, inananlar için, mümkün değildir. Mantıklı bir Mü' min' in de, Âyet' lere mutlaka inandığını var saydığımıza göre, Mi' râc' ın Peygamber' imizin cismen orada olmasıyla gerçekleştiğine kesin olarak inanması gerekir.

           Saygılarımla. 19.08.2023 15:01

           ÖNEMLİ NOT:           

NOT(1): KİTABIMIN FORMATI GEREĞİ:

            1- EZBERLEMEMİZ GEREKEN ÂYET' LERİ KISACA BAŞLANGIÇ CÜMLESİNE KIRMIZI FONTLA;
            2- ALTINA SÛRE NUMARASI, SÛRE ADI, ÂYET NUMARASI, HANGİ SAYFADA OLDUĞUNU MAVİ FONTLA;
           3- ÂYET MEÂLİNİ SİYAH FONTLA YAZMAKTAYIM.           

           BU FORMAT, TEKRAR ETMELERİ BARINDIRSA DA, OKUMADA GERİ DÖNMELERİ ÖNLEME AÇISINDAN ZAMAN KAZANDIRACAĞI İÇİN, FAYDALI OLACAKTIR KANAATİNDEYİM.


            NOT(2):  KİTAPTAN DAHA FAZLA OKUYUCUYA ULAŞABİLECEĞİM İÇİN, SİTEMDE(www.koseyazilarinayorumlar.com), TÜM AÇIKLAMALI ÂYET’ LERİ SUNMAKTAYIM, İNŞALLAH!
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2024, 01:29:31 ÖS Gönderen: is »